Pioenen, ze zijn er weer!

De charmante pioen verovert elk jaar het hart van bloemenliefhebbers dankzij haar heerlijke geur en weelderige uitstraling. Deze prachtige seizoensbloem is dé voorbode van de zomer.  Pioenen zijn maar kort verkrijgbaar en mede daarom erg gewild! 
Om de start van het pioenenseizoen te vieren, organiseert Mijn Bloemist de ‘Mijn Bloemist Pioenweken’.

Wist je dat de Pioenroos in de top-5 staat van het rijtje met meest romantische bloemen? En terecht. De grote bloemen trekken direct de aandacht. Bovendien verspreiden ze een heerlijke geur. Hun uitstraling is onweerstaanbaar. Veel vrouwen bestempelen de Pioenroos als hun favoriete bloem.

Herkomst van de pioenen


In Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werden pioenen niet alleen voor de bloemen, maar vooral voor de wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben.

Kleuren en vormen van de pioenroos


Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten pioenrozen verkrijgbaar, in allerlei vormen, kleuren en maten. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kan iedereen zijn hart ophalen: de pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!

Symboliek van de pioenroos

De vrolijke bloeiers staan voor weelderigheid, overdaad, liefde, geluk en gezondheid. Ja, dat wil iedereen!

Tips

Pioenen vormen het stralende middelpunt in elke ruimte. Omdat Pioenen lang en stevig zijn, zijn ze ideaal voor grote boeketten. De karakteristieke bloem geeft een zomers gevoel aan elke creatie.

Mijn Bloemist zit boordevol leuke ideeën over de toepassing van Pioenen. Ga naar de winkel en laat je verrassen!

Huwelijksbloem

Trouw jij deze zomer? Dan mogen Pioenrozen absoluut niet ontbreken. Deze charmante en romantische bloem is niet alleen prachtig om te zien, het is ook een echte huwelijksbloem! 

De Pioen staat namelijk symbool voor een bloeiende romance en een gelukkig huwelijk. Een bruidsboeket vol heerlijk geurende Pioenen geeft je bruiloft een zomerse tint en symboliseert tegelijkertijd een prachtig en gelukkig huwelijk. Zo geef je de mooiste dag van je leven meerwaarde.

Verzorgingstips

Om zo lang mogelijk van Pioenen te kunnen genieten, geeft Mijn Bloemist je graag enkele tips:

Bij jou in de buurt

Ga voor bijzondere Pioenen(boeketten) naar de bloemist. Verbaas je over de mogelijkheden van deze charmante seizoenbloem en fleur je huis op met een prachtige creatie! Bezoek snel een Mijn Bloemist bij jou in de buurt!

Reacties (1) Plaats een reactie