Doe eens gek!
Boeketten in gewaagde kleuren...

Monique van Hooren van Decora Bloemdecoraties in Nijmegen houdt wel van een boeket in gewaagde kleuren. Zij neemt haar klanten dan ook graag mee in haar creativiteit.

Monique: 'Mijn liefde voor kleurstellingen vind je niet alleen terug in mijn boeketten. Dat zie je ook gelijk in mijn winkel terug. Aanvankelijk had ik de bloemen heel netjes kleur bij kleur opgesteld. Daar vond ik al snel niets meer aan. Ik heb er nu een bonte belevenis van gemaakt en alles door elkaar gezet. Die mengeling verloopt bij de klant van verwondering naar enthousiasme.

Toch zijn de meeste klanten terughoudend bij het samenstellen van een gewaagder boeket. Dat vind ik wel eens jammer, je boeket valt namelijk veel meer op als je een spannende combinatie kiest waar kleur en vorm onderling een spel aangaan.

Ik merk dat klanten bij bruidswerk wel meer geneigd zijn de spannende kant te kiezen. Vooral bij de polscorsage. De polscorsage is een trend waarbij een frame van ijzerdraad of aluminium om de pols wordt bevestigd. Op het frame plak ik dan de gewenste bloemen. Daar ontvang ik ook hele positieve reacties op. En daar doe ik het tenslotte voor!'