Yucca
Cowboy onder de woonplanten

Yucca, een eigenwijze stressverlager, staat bekend om zijn puntige bladeren en Tex-Mex uitstraling. De plant heeft groen-geel-grijze leerachtige bladeren die eindigen in een punt, soms groeiend uit een stammetje of direct uit de aarde, dat is typisch de Yucca. Een stoere woestijnbewoner die niet houdt van geknuffel, maar in alle stilte zijn best doet jou zo lang mogelijk trouw te zijn en je rust te geven. Stoer, stekelig en betrouwbaar: eigenlijk is de Yucca de cowboy onder de woonplanten.

Warme en droge habitat

Van huis uit is de Yucca wel wat warmte en droogte gewend. De plant komt oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Daar groeide hij op in woestijnachtige gebieden, maar bij jou thuis aardt hij ook prima. Het blad van de Yucca groeit vanaf de stam de hoogte in, zo is er altijd voldoende loopruimte. 

Verzorgingstips

Zet de plant op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Geef de Yucca daarbij regelmatig water, en verwen hem af en toe met plantenvoeding. Laat de potgrond tussen de gietbeurten wel licht uitdrogen om rot te voorkomen. De Yucca is de ideale plant om cadeau te geven aan mensen die wel van groen houden, maar nogal losjes zijn qua water-geef-regime.
Worden de onderste bladeren bruin en lelijk? Haal ze dan weg, zo geef je nieuw blad meer energie om te groeien. 

Stressverlager 

Wist je dat de Yucca, net als andere planten, de gave heeft om mensen te kalmeren? Uit onderzoek van de Engelse universiteit Surrey blijkt dat mensen in een kamer met veel groen veel minder gestresst zijn en een lagere bloeddruk hebben dan in een ruimte zonder planten. Hoe kun je beter het nieuwe jaar beginnen?

Reacties (35) Plaats een reactie