Sappige vetplant die houdt van overleven

Succulent is een verzamelnaam voor vetplanten. Vetplanten zijn kampioenen in het opslaan van water. Dat komt omdat de planten oorspronkelijk voorkomen in gebieden die worden geteisterd door droogte. Geen wonder dus ook dat het woord succes uit het Grieks stamt en sap betekent. De meest bekende Succulenten zijn cactussen. Met een Succulent haal je een sappige vetplant in huis die weinig aandacht en verzorging vraagt, omdat hij wel tegen een stootje kan.

Kinderen

Wil je kinderen laten opgroeien met een eigen plantje op de kamer? Dan zijn vetplanten ideaal voor op hun slaapkamer omdat ze weinig onderhoud vragen. Uiteraard is de vetplant daarom ook een ideale metgezel voor studenten. Dus een leuk en praktisch cadeau voor kinderen die op kamers gaan.

Verzorging

Vetplanten houden van een lichte standplaats, sommige exemplaren houden zich ook prima in direct zonlicht. Qua temperatuur vinden ze alles prima. Geef ze wel regelmatig water in de zomer, hooguit maandelijks in de winter. En dan nog liever te weinig dan te veel (rottende wortels zijn vaak de oorzaak van vroegtijdige sterfte).

De selectie van Mijn Bloemist: Aloë Aveo

Mijn Bloemist heeft voor jou de Aloë Aveo geselecteerd. De Aloë Aveo is een nieuw type binnen de Aloë-familie en heeft een heel bijzondere bladprint, groen met witte stippen. In de zomer kan de plant als kuipplant prima buiten vertoeven, bijvoorbeeld op de tuintafel. Overwinteren moet gebeuren op een vorstvrije, koele plek.

Bekende familie

Oorspronkelijk komt de Aloë uit Afrika en Zuidwest-Azië. Er zijn bijna 400 verschillende soorten Aloë’s. Een van de bekendste soorten is de Aloë Vera, vanwege zijn medische toepassingen. De oude Grieken en Egyptenaren gebruikten de stoffen uit deze plant bij de huidverzorging en bij het balsemen. Het woord Aloë betekent in het Grieks 'bitter’, wat duidt op het sap van de plant. 

Reacties (6) Plaats een reactie