Luchtzuiverende Spathiphyllum

De woonplant van de maand juni is de Spathiphyllum, ook wel bekend als de Lepelplant. Deze veerkrachtige groen-witte verschijning heeft jouw gezondheid hoog in het vaandel. 

Adem in, adem uit

Met haar groene, glimmende bladeren, roomwitte aar en spitse schutblad is de Lepelplant echt een beauty. Maar je zou deze woonplant tekort doen als je haar alleen beoordeelt op haar uiterlijk. De Lepelplant heeft namelijk nog meer in huis en staat bekend om haar luchtzuiverende karakter. In die zuivere lucht voel jij je lekkerder en presteer je beter.

Lekker luchtvochtig

De Lepelplant komt van ver, namelijk uit het regenwoud rond de Amazone in Zuid-Amerika en dan met name uit Colombia en Venezuela. In dat regenwoud ontwikkelde ze haar voorkeur voor een hoge luchtvochtigheid. In 1870 werd de Lepelplant in Europa geïntroduceerd, waarmee haar zegetocht in Europese huiskamers en kantoorpanden begon. Met een luchtzuiverende Lepelplant op je bureau zorg je voor een gezond werkklimaat, en dus een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Wis je trouwens dat de Lepelplant bekend staat als vredestichter? De witte bloem staat symbool voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als signaal van een wapenstilstand.

Verzorgingstips

Zet de Lepelplant op een lichte of schaduwrijke plaats en geef haar elke week flink water, tegen natte voeten heeft deze plant geen bezwaar. Keertje vergeten? Geen probleem, de plant is veerkrachtig en knapt meteen na een gietbeurt weer op. De Lepelplant gedijt het beste tussen de 15 en 23° Celsius. Ze bloeit tussen de vier tot tien weken, om daarna een paar weken te rusten. Na zo’n twaalf weken komen aan de nieuw ontwikkelde scheuten weer schutbladeren.

Tip van Mijn Bloemist: Spathiphyllum Cupido Pearl

Ben je op zoek naar een bijzondere Spathiphyllum? Dan tipt Mijn Bloemist de Cupido Pearl. Deze Cupido raakt jou zeker met zijn luchtzuiverende pijlen. De Spathiphyllum Cupido is een stijlvolle, trendy en sterke plant. Leuk als cadeau voor een modern interieur! Bekijk 'm in de gallery hieronder.

Reacties (33) Plaats een reactie