Skimmia: warm & natuurlijk

Als andere planten al in winterslaap zijn, pronkt de Skimmia met opvallende bloemknoppen. De kleur varieert van lichtgroen tot warm donkerrood. Worden de takken niet gesneden, dan openen de bloemknoppen zich in het voorjaar. De bloemetjes verspreiden een aangename geur.

Voor de geit

Skimmia behoort tot de wijnruitfamilie (Rutaceae), waartoe ook de citroen en sinaasappel behoren. Dat verklaart ook de typische citrusgeur die vrijkomt als je het blad van de Skimmia kneust. Skimmia groeit van nature in loofbossen in Azië. Het verhaal gaat dat Carl Peter Thunberg, een leerling van Linnaeus, op een Japans eiland verbleef en groenvoer nodig had voor zijn geiten. Zijn hulpen verzamelden in het wild allerlei planten, waaronder een plant die ze Miyama shikimi noemden. Thunberg beschreef deze plant en vertaalde de naam in Skimmia.

Licht en leven

Met de Skimmia haal je de natuur – en daarmee licht en leven – in huis. Skimmia is bijvoorbeeld prachtig in rode najaarsboeketten en in kransen voor binnen en buiten. Bundeltjes met Skimmia en enkele bloemen zijn bovendien mooi als tafeldecoratie. De takken van de Skimmia kunnen als snijgroen gebruikt worden.

Mijn Bloemist selectie: Skimmia Pabella in pot

Mijn Bloemist licht dit najaar een bijzondere Skimmia uit: de Pabella. De Skimmia Pabella heeft een sterke groeikracht en een grote hoeveelheid warmrode bessen. Een prachtige plant die een jaar lang zijn bessen laat zien.

Reacties (0) Plaats een reactie