Luchtzuiverende Sanseveria

Heb je geen groene vingers, maar wil je wel groene kamerplanten in huis? Dan is de Sanseveria, of Vrouwentong, voor jou geschikt! De Sanseveria is namelijk een van de gemakkelijkste kamerplanten. Bovendien is de Sanseveria luchtzuiverend en zorgt hij voor een betere luchtvochtigheid. Dit verbetert jouw leefklimaat.

Vrouwentong

De plant heeft wortelstokken, waaruit dikke opgaande zwaardvormige bladeren groeien met succulente eigenschappen. Het is de stekelpunt bovenop het blad die de scherpe tongen van vrouwen, en in sommige talen specifiek schoonmoeders, moeten typeren.

Herkomst

De plant komt van oorsprong uit de droge gebieden van Zuidelijk Afrika en Azië waar hij in de hete woestijnen moest zien te overleven. Sansevieria is vernoemd naar de 18e-eeuwse prins Raimondo di Sangro uit het Italiaanse San Severo. Vanaf ongeveer 2004 worden naast de traditionele Sansevieria trifasciata ook cylindrica’s aangevoerd. 

Verzorgingstips

De Sanseveria is een easy care plant. De potkluit moet matig vochtig blijven. Lange tijd te nat is niet goed, de plant staat liever te droog. Door de vettige bladeren kan de plant goed tegen droge lucht. Geef de plant voldoende licht, hij kan zelfs in de volle zon.

Assortiment

Het assortiment van deze kamerplant is de laatste jaren flink uitgebreid met nieuwe soorten. De bekendste is de Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’, de Vrouwentong met groene, lange bladeren met een goudgele rand. Ook zijn er varianten qua bladkleur (groen, zilver- of goudbont) of qua lengte van de bladeren. De soort cilindrica kenmerkt zich bijvoorbeeld door de ronde, lange bladeren. Ze komen in veel groottes voor in waaiervorm of gevlochten, de kleur van de bladeren is groen of grijs. De soort kirkii heeft een veel kleiner, dunner groen blad.

Zoek je iets meer funky? Kies dan voor de Sanseveria fernwood Punkii. Deze plant heeft geen strakke rechte stelen naast of bij elkaar maar stelen door elkaar heen. Dit geeft een losser en speelser effect.

Tips

Door zijn strakke opgaande vorm is Vrouwentong heel geschikt om te combineren met mooie hoge trendy potten. Ook mooi: zet een hele familie van Vrouwentongen neer, dat kan goed met de vele variëteiten.

Reacties (9) Plaats een reactie