Kaaps viooltje wil het beste voor jou

Het Kaaps viooltje (Saintpaulia) is weer helemaal terug! Iedereen kent het plantje waarschijnlijk wel. Vaak wordt gezegd dat het Kaaps viooltje traditioneel is, maar door zijn voorkomen is hij juist erg geschikt voor een trendy en hip interieur!

Met de weldaad aan bloemen - variërend van paars en violet tot wit en bleekblauw – is het kaaps viooltje een aantrekkelijke verschijning. Opvallend zijn de bladeren: stevig, vlezig en dankzij de lichte beharing beschikken ze over een hoge aaibaarheidsfactor.

Herkomst

Onder de naam Saintpaulia is het Kaaps viooltje vernoemd naar baron Walter von Saint Paul-Illaire, die de plant eind 19e eeuw ontdekte. Het Kaaps viooltje vindt zijn oorsprong in Afrika, om precies te zijn Tanzania en het zuidoosten van Kenia. Daar groeit hij in een vochtige atmosfeer op lichte plaatsen.

Verzorging

Dat zijn ook de omstandigheden waaronder hij bij voorkeur zal vertoeven. Regelmatig water geven tijdens de groeiperiode is belangrijk, in de winter wat minder. Bij voorkeur geniet hij veel licht, maar geen volle zon. Kaapse viooltjes groeien vrijwel het gehele jaar door en gedijen het beste bij een temperatuur tussen 13 en 23 graden.

Weg met die stress!

Goed nieuws. Het Kaaps viooltje is goed voor je geestelijke gezondheid. Engels onderzoek van de Universiteit van Surrey heeft aangetoond dat mensen die in een kamer met planten een aantal opdrachten moesten uitvoeren, minder gestrest waren dan de groep mensen die hetzelfde moest doen in een ruimte zonder planten. Zo'n plant wil je dus niet missen. Zo'n plant moet je koesteren!

De selectie van Mijn Bloemist: Curly Ocean

Mijn Bloemist is voor jou op zoek gegaan naar een bijzonder Kaaps viooltje: Curly Ocean. Zo'n Kaaps viooltje heb je nog nooit gezien! Curly Ocean is een fantastische nieuwkomer binnen de familie. Dat komt vooral door de unieke kleur van de bloem, want Curly Ocean telt maar liefst drie kleuren: groen, wit en blauw. Voeg daarbij de opvallend, sierlijke bloemvorm. Bijzonder is ook dat zowel de bloem als het blad gekruld zijn. Deze unieke eigenschappen zorgen voor een moderne en frisse uitstraling.

Ga voor de mooiste Kaapse viooltjes snel naar Mijn Bloemist bij jou in de buurt.

Reacties (5066)