Rhipsalis

Om twee redenen is de rhipsalis een bijzondere plant. Rhipsalis verlaagt stress en heeft als bijnaam de 'cactus van de oerwouden' omdat hij op boomstammen of onder de toppen van de bomen van het oerwoud groeit... maar geen stekels heeft. Wat wil je nog meer? Een vetplant die er trendy en hip uitziet en die een - wetenschappelijk bewezen - kalmerende werking heeft! Zet een rijtje rhipsalissen in je (werk)kamer en kijk eens hoe ontspannen je wordt. Bovendien is ook bewezen dat mensen in een ruimte met planten een aanzienlijk lagere bloeddruk hebben dan mensen in een kamer zonder planten.

Zonder stekels

De rhipsalis komt voor in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika, in Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. Daar hangt hij met de ranken naar beneden. Door zijn uiterlijk heeft het stekelloze familielid van de cactus een hoge decoratieve waarde en kent veel kleuren. Daarmee kan je de plant op een ‘spannende’ manier presenteren. Bijvoorbeeld ook in potten in plaats van hangplant.

Verzorging

Rhipsalis is een vetplant die weinig verzorging nodig heeft. Eén of twee keer per week een klein beetje water en één keer per maand een beetje mest is voldoende. Rhipsalis voelt zich op elke plek in huis op z'n plaats. Je kunt zelfs zonder problemen een week of twee, drie op vakantie, wanneer je de plant voor vertrek even goed in water dompelt. De ideale temperatuur is 18-21 graden maar een paar graden hoger of lager maakt ook niets uit. De rhipsalis is bovendien een snelle groeier die lange ranken ontwikkelt. Af en toe bijknippen is voldoende.

Mijn Bloemist kan je nog veel meer vertellen over rhipsalis en je bijzondere soorten laten zien. Bezoek Mijn Bloemist en laat je verleiden!

Reacties (2) Plaats een reactie