Potchrysant, symbool van geluk

Chrysanten zijn wereldberoemd als snijbloemen, maar ook verkrijgbaar als potplant. Het gaat hier om compacte kamerplanten met veel takken en bloemetjes in verschillende kleuren en vormen. De Potchrysant brengt het herfstgevoel in huis met zijn vrolijke kleuren. Er is altijd een potchrysant in jouw smaak.

Herkenbare bloemetjes

Herkenbaar aan de potchrysant zijn de opvallende en gekleurde bloemetjes. Er zijn varianten met kleine of juist grote bloemen, maar allemaal hebben ze een gekleurd hart. Sommige potchrysanten hebben een sierlijke dubbele rij met bloemblaadjes. Deze blaadjes zijn soms sprietig of juist rond: het kan allemaal. Met het gevarieerde aanbod laat de plant zien dat hij in ieder interieur past. Met de juiste verzorging kan de potchrysant tot wel acht weken bloeien.

Geluksbrenger

Potchrysanten zijn inmiddels helemaal ingeburgerd in Europa, maar komen van oorsprong uit Azië. Vooral in Japan zijn ze nog steeds mateloos populair; de plant heeft daar zelfs een keizerlijke status. Jaarlijks vieren Japanners het Festival van het Geluk. Op deze dag eren ze de chrysant met zijn symboliek van geluksbrenger.

Schitteren in het herfstlicht

Handige tip: koop een potchrysant waarvan al een paar bloemen openstaan, want niet alle kleine groene knopjes komen uit. Om de potchrysant lang te laten bloeien, is het belangrijk de plant op een lichte, koele plek (18-20 graden Celsius) neer te zetten. Houd de aarde steeds wat vochtig en je chrysant zal schitteren in het herfstlicht. De potchrysant staat ook mooi in de tuin of op het balkon. Combineer verschillende kleuren chrysant om zo te genieten van het rijke kleurenpalet van de plant.

Geselecteerd door Mijn Bloemist: Chrysant Organza

Mijn Bloemist heeft een nieuwe Chrysant voor jou gespot: de Chrysant Organza. Een nieuwe sneeuwwitte pluischrysant-in-pot met grote bolvormige bloemen met lichtgevende en dansende bloemblaadjes. Als de wiegelende witte tutu’s van ballerina’s in het Zwanenmeer. Smetteloos onschuldig en verleidelijk frivool.

Organza is een Hollandse schoonheid met oosterse genen. Dit nieuwe ras is in Nederlandse kassen ontwikkeld op basis van een oosterse chrysant.

Reacties (0) Plaats een reactie