Exotische Miltonia

Een exotische uitstraling en bijzondere geur, de Miltonia probeert je gelijk te betoveren met haar kleur- en geurrijke bloemen.

Want de bloemen van de Miltonia zijn de absolute blikvangers: groot en kleurig in wit, roze en rood en in combinaties hiervan. Vaak ook nog met een vleugje geel in het hart. Veel Miltonia's verspreiden een aangename geur. De Miltonia behoort tot de grote groep van orchideeënsoorten en wordt ook wel viooltjesorchidee genoemd. Die naam dankt hij aan de vorm van de bloemen die lijken op de bekende viooltjes.

Verzorging

De Miltonia houdt van aandacht. Hij staat bij voorkeur op een lichte plek (niet in de felle zon) en liever niet boven de verwarming (uitdroging). De temperatuur mag schommelen tussen de 15° en 27°C. Zorg ervoor dat de aarde niet uitdroogt en geef maandelijks een beetje plantenvoeding. De Miltonia vindt het bovendien erg aangenaam wanneer je hem regelmatig benevelt met een plantenspuit. Dit houdt ook de luchtvochtigheid hoog. Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen de bladeren niet opengaan (harmonicabladeren). Pas goed op met verpotten, want de wortels zijn erg gevoelig.

Geselecteerd door Mijn Bloemist: Miltonia Newton Falls

Uit het totale aanbod Miltonia's heeft Mijn Bloemist voor jou “Newton Falls” geselecteerd. Miltonia Newton Falls heeft grote bloemen in de kleur bordeauxrood en donkerroze. Het hart heeft een fraaie druppelvormige tekening. Deze soort bloeit zes tot acht weken.
 
Kom eens kijken bij Mijn Bloemist bij jou in de buurt hoe Miltonia Newton Falls jou toelacht.

Reacties (1) Plaats een reactie