Verse kruiden kweek je zelf!

Zelf kruiden kweken is eenvoudig, leuk en vooral ook erg lekker. Wist je dat je ook voor biologische kruidenplanten terecht kunt bij Mijn Bloemist?

Verrassende combinaties

Deze zomer is er ruimte voor combinaties van bloemen en kruiden in één pot. Dit past helemaal bij de ‘back to basics’ trend. Je eigen kruidenplantje in de keuken geef je eenvoudig een metamorfose door bloemen toe te voegen. Combineer bijvoorbeeld rozemarijn met een paar kleurrijke orchideeën. Zo is het een echte blikvanger op je kookeiland of in de woonkeuken.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is een makkelijke plant die prima samen met andere kruiden in één pot past. Van citroenmelisse kun je heerlijke thee maken, maar het is ook een smaak-maker bij soepen en sauzen.

Tijm

De meest voorkomende varianten van tijm zijn bonte tijm en groene tijm. Als een van de weinige kruiden kan tijm goed tegen verhitting. Daarom is dit zoetige, sterke aroma ideaal als toevoeging bij bijvoorbeeld de barbecue.

Tip van Mijn Bloemist

Fleur je minikruidentuin van citroenmelisse, tijm en rozemarijn op met natuurlijke materialen zoals takken. Of maak van tijm of rozemarijn een smakelijke blikvanger met een glazen pot bekleed met berkenschors. Kom naar de winkel voor nog meer inspiratie.

Recepten

Benieuwd hoe jij jouw zelf gekweekte kruiden kunt verwerken in heerlijke recepten? Scroll dan snel naar beneden.

Kruidenbood

Ingrediënten

  • biologische broodmix
  • snufje zeezout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 g dragonblaadjes
  • 10 g peterselie
  • 10 g basilicum
  • 10 blaadjes rozemarijn

Bereiding

Brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden. Kruiden wassen, drogen, fijnhakken en tijdens het mengen van het deeg toevoegen met de olie en het zout. Brood afbakken in de gewenste vorm. 
Liefst warm serveren.

Kip in pittige kokosnotenmelk en citroengras

Ingrediënten

  • 2 el Zonnebloem olie
  • 120 gr Spice Paste voor kip 
  • 1 st Citroengras gekneusd
  • 2 st Kaffir lime bladeren
  • 1 st Salamblad
  • 1 kg Kip, 8 stukken met vel en bot
  • 1 tl Zout
  • ½ tl Zwarte peper gemalen
  • 1 Liter Kokosnotensap 
  • 200 ml Kippenbouillon
  • Gebraden sjalotten

Bereiding

Verhit olie in zware steelpan; voeg spice paste toe en kook op een laag pitje voor 2 minuten. Voeg citroengras, Salamblad en stukje kip toe en ga verder met sauteren voor 2 minuten. Voeg zout en peper toe. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat sudderen tot de saus verdikt. Indien saus te dik wordt, voeg beetje kippenbouillon toe.
Dien met blanke gestoomde rijst en garneer met gebraden sjalotten.

Muntthee

Ingrediënten

  • ± 2 el groene thee
  • 1 kruidnagel
  • 2 kaneelstokjes
  • 15 gr verse muntblaadjes
  • kandijsuiker
  • ¾ liter kokend water

Bereiding

Doe de thee, het kruidnageltje en het kaneelstokje in de theepot, schenk er de helft van het kokende water op.
Voeg de muntblaadjes toe en de rest van het kokende water. Voeg flink veel kandijsuiker toe. Laat ± 5 minuten trekken. Serveren: schenk de thee via een zeefje in de glaasjes.

Bron: www.puur-aroma.com

Reacties (1) Plaats een reactie