Stralende kerstster

Must-have tijdens de winterdagen

Verhoog de wintersfeer met de kerstster (Poinsettia). De kerstster is een plant vol 'beste wensen'. Met haar theatrale bladeren trekt zij je zo uit een sluimerend herfstdipje.

Kleurrijke gast

De kerstster is een zeer kleurrijke plant. Bekend zijn de kleuren rood en wit, maar deze winterplant is er ook in verrassende kleuren als zalm, limegroen, roze en paars. Opvallend zijn kerststerren op stam of in mini-formaat. Vanaf november zijn ze volop verkrijgbaar bij Mijn Bloemist. Wanneer je regelmatig water geeft, straalt de plant de hele winter door! Wordt het blad van je kerstster toch geel of valt het af? Zet de plant dan op een koelere en lichtere plaats en verhoog de luchtvochtigheid. Wedden dat ze opknapt? 

Rust

Net als veel andere kamerplanten, heeft de kerstster ook bijzondere eigenschappen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat planten als de kerstster een rustgevende werking hebben. Geen overbodige luxe in een periode die bol staat van de drukte. Extra rust creëer je door te kiezen voor meerdere planten op een rij.

Met dank aan Joel Poinsett

De Poinsettia is vernoemd naar de Amerikaanse ambassadeur in Mexico, Joel Poinsett, die de plant in het begin van de 19-de eeuw introduceerde in de Verenigde Staten. De Kerstster heeft in het wild in Mexico en Midden-Amerika de gedaante van een struik die tot vier meter hoog kan worden. De plant bloeit buiten van november tot februari en in de zomer is de struik kaal.

12 december: Dag van de Kerstster

Toen Joel Poinsett de Kerstster ontdekte, stuurde hij elk jaar een exemplaar naar vrienden en familie. Dit werd zo breed opgepakt dat de sterfdag van Poinsett in de VS werd uitgeroepen tot Poinsettia Day. Wij kennen dit beter als de Dag van de Kerstster, dé dag om anderen de stervormige plant cadeau te doen. Breng vrienden en familie tijdens donkere winterdagen alvast in de kerstsferen met de sfeervolle kerstster. Altijd goed!

Reacties (45) Plaats een reactie