Sfeermaker Helleborus

Warmte, sfeer en gezelligheid in huis én tuin. Dat is waar Helleborus voor zorgt! Helleborus wordt in de volksmond ook wel Kerstroos genoemd, dit vanwege het feit dat de plant veel rondom Kerst (in de wintermaanden) wordt verkocht. Helleborus is er voor binnen en buiten.

Helleborus voor buiten...

...is een buitenplant die de winterkoude eenvoudig doorstaat. Deze sierplant laat zijn pastelkleurige bloemen praktisch de hele winter zien. Omdat de plant in de winter bloeit, brengt hij vrolijkheid in elke tuin of terras. De Helleborus kan ook in de winter worden geplant, het liefst in vochtige grond. Als je begin december alle oude bladeren weghaalt, komen de prachtige bloemen nog beter tot hun recht.

...en voor binnen

Een speciaal Helleborus-soort is de ‘Verboom Beauty’. Deze sfeermaker komt namelijk zowel binnen als buiten tot zijn recht. Zet hem in de wintermaanden binnen, bijvoorbeeld in een aardewerkpot op de tafel. Is hij uitgebloeid? Zet hem dan in de schuur. Zodra de vorst uit de grond is, kun je hem buiten in de volle grond zetten. Zo geniet je volgend jaar opnieuw van deze sfeermaker in je tuin!

Tips van Mijn Bloemist

  • Geef de Helleborus in de herfst wat extra voeding. Dit draagt bij tot stevige bloei (van oktober tot maart)
  • Houd de grond goed vochtig, maar zeker niet te nat. Geef als het vriest geen water. 
  • Helleborus kan geplant worden gedurende het hele seizoen, met uitzondering van de zomer, dan ligt de groei stil. Ook in de winter wanneer de planten bloeien, kan worden geplant.
  • Verwijder in december alle oude bladeren, zo komen de bloemen verhoudingsgewijs beter tot hun recht.
Reacties (1) Plaats een reactie