Hebe
Kleurrijke sfeermaker

Wil jij jouw terras, patio of balkon opfleuren, dan is een hebe de juiste plant voor jou! De kleurrijke hebe is een buitenplant, die dankzij zijn intens groen/grijze kleur en (vaak) roze/paarse bloemen zorgt voor vrolijkheid. 

Struikveronica

De hebe stamt uit de kust- en bergachtige gebieden van Nieuw-Zeeland, Frans-Polynesië, de Falkland-eilanden en Zuid-Amerika. Over het algemeen kennen wij de compacte variant, die in de herfst menig tuin of balkon siert, maar hebe is niet altijd klein van formaat. Zo zijn er bijvoorbeeld hebe-bomen van wel 7 meter hoog. De plant is vernoemd naar de Griekse godin van de jeugd, vanwege haar frisse uiterlijk.
In Nederland is de hebe ook bekend onder de naam struikveronica. Ook al is de hebe een buitenplant, plaats haar niet in direct zonlicht of vol in het donker. 

De selectie van Mijn Bloemist

Mijn Bloemist is voor jou op zoek gegaan naar een bijzondere hebe-soort. De zoektocht heeft ons gebracht bij hebe Donna. Met haar statige takken en felle bloempluimen laat de hebe Donna zich graag van haar beste kant zien, zeker in het najaar. De plant toont zich vol trots in blauw, wit, paars, lila, roze of rood. En dat maakt de hebe Donna ideaal voor elke terras. Het mooist komt ze tot haar recht in een strakke pot, of een schaal op tafel. Zet meerdere hebes naast elkaar voor een royaal gevoel. Ook een rieten mand staat haar mooi, in dat geval zorgt ze voor een echt herfstgevoel.