Goudpalm (Areca)

Wat wil je nog meer? Een plant die als een beschermengel over jouw gezondheid waakt en daar nauwelijks iets voor terugvraagt.

De areca geeft echt om je. Hij verwijdert aanwezige giftige stoffen uit de lucht én brengt tegelijkertijd vocht in de lucht omdat het water dat hij krijgt, verdampt. Jij profiteert dus van zuivere én niet te droge lucht. Al dat hij vraagt is slechts een lichte standplaats, geen direct zonlicht, en regelmatig wat water zodat de kluit niet uitdroogt. 

Goudpalm of vederpalm

De areca stamt uit de vochtige regenwouden in Madagaskar, waar hij te vinden is op beschutte plaatsen. De areca wordt ook wel goudpalm genoemd. Of vederpalm, verwijzend naar het gespreide verendek van een tropische vogelsoort. De takken van de areca groeien namelijk niet vanuit een verdikte stam zoals bij andere palmsoorten, maar via stengels die zich stuk voor stuk vanuit de grond ontwikkelen. Wanneer de areca zich goed voelt, zal hij nieuwe stengels ontwikkelen en zo in de breedte groeien. Met als gevolg een steeds groter gespreid tropisch verendek.

Door Mijn Bloemist geselecteerd

De areca komt voor in vele verschijningen. Speciaal voor jou heeft Mijn Bloemist een heel bijzondere areca geselecteerd: de areca rhopaloblaste, een zeer nieuwe areca-soort. De rhopaloblaste heeft een luxe uitstraling door de fraaie opbouw van de plant. Deze soort, die bovendien langzamer groeit, heeft een veel weelderige groei aan boven- en onderzijde en draagt verfijnde smalle blaadjes. 

Kom snel naar Mijn Bloemist om deze bijzondere palm te bekijken. 

Reacties (0) Plaats een reactie