Franse Geranium

Bijna iedereen kent de Geranium wel, maar de Franse Geranium is minder bekend. Deze plant kenmerkt zich door zijn grote trompetvormige bloemen en de fluweelzachte, gezaagde bladeren. In maart is de Franse Geranium de woonplant van de maand.

Herkomst

De Franse Geranium komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en behoort tot de familie van de Geraniaceae, de ooievaarsbekfamilie. Hoe die familie aan zijn bijzondere naam komt? De naam Pelargonium is afgeleid van het Griekse pelargos wat ooievaar betekent en verwijst naar de bek van de zaadcapsules van de Franse Geranium.

Voor iedereen

De Franse Geranium is er in allerlei kleuren en variaties qua bloem- en bladvorm. De kleuren variëren van zuiver wit tot diep paars en van zalmkleurig tot donkerrood. Ook zijn er veel twee- en meerkleurige variëteiten. De planten zijn er op stam, in grote en kleine potmaten. Het imago van de geranium is bij sommigen een tikje oubollig. Gelukkig is er goed nieuws voor jong en oud! De geranium is namelijk bezig met een stevige comeback… Strakke borders, romantische balkonnetjes of moderne terrassen; de geranium van ‘nu’ past zich moeiteloos aan de omgeving aan. Kortom, de geranium is helemaal hot!

Verzorgingstips

Geef de plant regelmatig water, direct op de aarde, en een keer per twee weken wat plantenvoeding voor een rijke bloei. De Franse Geranium houdt van een lichte standplaats en kan naar buiten als de kans op nachtvorst is verdwenen. Om goed te blijven doorbloeien heeft de plant minimaal vier uur directe zon per dag nodig. Verwijder ten slotte uitgebloeide bloemen, dat stimuleert de aanmaak van nieuwe knoppen.

Reacties (0) Plaats een reactie