Ficus Ginseng

Een zomertype, dat kun je de Ficus Ginseng, of Ficus microcarpa, wel noemen. Bij zwoele temperaturen gaat hij namelijk graag op vakantie naar je terras. Daarom is deze bonsai met zijn glimmende blaadjes Woonplant van de maand juli. 

Kunstig gevormde bonsai

Een grillig gevormde, vertakte luchtwortel met daaraan stevige, ovale en glimmende blaadjes: maak kennis met de Ficus Ginseng. Deze kunstige bonsai houdt wel van een bewonderende blik en ziet er vanaf iedere hoek weer anders uit. Kijk dus nog maar eens goed en voel je instant ontspannen bij de aanblik van al dat frisse groen. 

Bonsaibomen komen oorspronkelijk uit Japan, er is bewijs dat ze daar al in de veertiende eeuw werden geweekt. Bonsai wordt in Japan beschouwd als een cultureel symbool.

Oost west, bij jou thuis best

Oorspronkelijk was de Ficus Ginseng alleen te vinden in delen van Azië. Inmiddels worden de wortels van de woonplant gekweekt in China en Maleisië. Daar groeien ze zo’n vijftien jaar, waarna ze door Nederlandse kwekers worden geïmporteerd. Die kwekers kweken ze vervolgens in de kas af als bonsai. De Ficus heeft dus al een heel leven achter de rug tegen de tijd dat jij hem in huis verwelkomt.

Verzorgingstips

Zo heb je jaren lang plezier van je Ficus Ginseng:

  • Geef de woonplant matig water, 's zomers meer dan in de winter
  • Laat geen water in de schaal of schotel staan en geef regelmatig voeding
  • Besproei de woonplant met een plantenspuit bij droge lucht, bijvoorbeeld veroorzaakt door de centrale verwarming
  • De Ficus kan in de zomer ook naar buiten, het liefst in de schaduw
  • Overwinteren doet de plant bij voorkeur op een koele plaats, bij circa 12°C
  • Heb je kapper-aspiraties? Je kunt de plant snoeien om hem in vorm te krijgen

Voor jou geselecteerd

Heb je niet veel ruimte voor planten? Geen probleem! Mijn Bloemist stelt een bijzondere selectie van de Ficus Ginseng voor: Ficus Ginseng S Boat. Een extra smal model, wat perfect past op bijvoorbeeld de vensterbank. De pot in zwart, wit of grijs matcht mooi in jouw moderne interieur.

Reacties (1704)