Dracaena

Groen met geel of groen met rood, de puntig gevormde bladeren van de Dracaena vlammen bijna letterlijk als vuurspuwende draakjes! Voeg daar het helderrode hars bij dat sommige soorten produceren en je begrijpt dat de bijnaam drakenbloedboom is.

De naam Dracaena is dan ook afgeleid van het Griekse drakaina, dat vrouwtjesdraak betekent. De meeste Dracaena-soorten komen voor in Afrika, maar ook in Zuid-Azië en Midden-Amerika zijn er varianten van de Drakenbloedboom.

Verzorging

De flamboyante Dracaena is tevreden met regelmatig water (maar niet te veel; ze houdt niet van natte wortels) en af en toe een sproeibeurt. Zet de Dracaena niet op een te donkere plek. De bijzondere kleuren van de bladeren en de bladtekening zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van voldoende (zon)licht. Pas dan toont de plant haar prachtigste bladeren en kleuren en vormen in opmerkelijke trendy varianten.

Speciaal van Mijn Bloemist

Uit het totale Dracaena-aanbod heeft Mijn Bloemist voor jou de ”Dracaena dorado” geselecteerd. De dorado is een spiksplinternieuwe Dracaena-soort, die . opvalt door zijn bijzonder gekleurde en elegante blad. De dorado is uitermate geschikt voor een egaal en mooi groen accent in iedere kamer omdat hij een trage groeier is en lekker compact blijft. 

Ga naar Mijn Bloemist bij jou in de buurt om daar de Dracaena dorado te bekijken.

Reacties (3) Plaats een reactie