Cyclaam

Wist je dat de cyclaam zijn naam dankt aan zijn groei? De naam cyclaam is afgeleid van het Griekse woord kuklos dat cirkel betekent. Zowel de afgeplatte knol als de groeiwijze van de cyclaam is namelijk cirkelvormig. In de oudheid stond de plant bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen zoals laxeermiddel en wormmiddel. De Romeinen waardeerden de geur en de bescheiden bloei en de Katholieke Kerk beschouwde de cyclaam als symbool van Maria’s bloedende hart.

De grootbloemige cyclaam (Cyclamen persicum)

Mijn Bloemist stelt je graag voor aan de rode en witte grootbloemige cyclaam. Deze imposante plant kenmerkt zich door zijn harde, stevige hartvormige blad met een opvallende tekening. Van hieruit groeien de waterhoudende stengels recht omhoog en vormen zij de basis voor de geurende en bijzonder fraaie rode en witte bloemen. De bloemen groeien dicht bij elkaar waardoor deze kamerplant een extra vol aanzicht krijgt en een hoge sierwaarde heeft. Wees creatief met de potkeuze en je zult verrast zijn door het resultaat.

Verzorging

Cyclamen zijn eenvoudig te verzorgen. Zet ze niet in de felle zon. Het beste is wat water op een onderschoteltje te gieten om de kluit vochtig te houden. Zorg er in elk geval voor de de knol niet vochtig wordt. Als je uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert (draai de stengel uit de plant), kan de cyclaam ongestoord doorgroeien. Bemest de plant in bloei om de twee weken en tijdens de groei van knol en blad elke week.

Mijn Bloemist verrast je graag

Ga naar Mijn Bloemist bij jou in de buurt om het complete aanbod van (grootbloemige) cyclamen te bekijken. Mijn Bloemist maakt er graag iets speciaals van voor jou, bijvoorbeeld door het product mooi te verpakken of in een prachtige pot op te maken.

Reacties (23) Plaats een reactie