Kleurrijke Codiaeum

Met een Codiaeum geef je kleur aan het leven. Deze woonplant slaat zijn overweldigend gekleurde bladeren graag uit om jou van zijn kleurenpracht te laten genieten.
 
De Codiaeum brengt letterlijk en figuurlijk kleur in je bestaan en past daarom perfect bij dit kleurrijke jaargetijde. Dat doet de plant met zijn opvallende bladeren, die qua kleur, vorm, grootte en tekening een enorme variëteit kunnen vertonen. Van spits met spikkels, ovaalvormig, groen en geel tot oranje, roze, rood of een combinatie van deze kleuren.

De Codiaeum stamt uit Oost-Azië. Daar groeit hij in veel gevallen uit tot een metershoge struik. De grote variatie aan kleuren en vormen van de bladeren is te danken aan het gemak waarmee de soorten onderling zich kunnen kruisen. 

Verzorging

Om te genieten van jouw Codiaeum is voldoende licht allesbeslissend. Op een donkere plaats zullen de bladeren steeds minder kleur krijgen en kwijnt de plant onherroepelijk weg. Let er dus op dat de standplaats voldoende licht vangt.

Een normale kamertemperatuur is prima maar pas op voor te droge lucht (niet te dicht bij een verwarming) en stel hem niet bloot aan temperaturen onder de 15°C en tocht. Af en toe besproeien met een plantenspuit doet wonderen. Houd de Codiaeum vrij vochtig in de lente en de zomer, giet de rest van het jaar met mate en voeg in het groeiseizoen af en toe wat plantenvoeding toe.

Gebruik

Door de kleurencombinatie wit-groen is de Codiaeum Tamara zeer geschikt voor een modern interieur. Zowel groot als klein. Neem hem in de zomer mee naar buiten op het terras en laat hem genieten van de avondzon. Je zult hem zien groeien.

Geselecteerd door Mijn Bloemist: Codiaeum Tamara

Mijn Bloemist is voor jou op zoek gegaan naar een bijzondere Codiaeum-soort. De zoektocht heeft ons gebracht bij de Codiaeum Tamara. Het bijzondere van deze plant is het witte blad en het feit dat hij juist wél op een donkere plaats floreert. Dat is werkelijk uniek voor zo’n wit blad! Overigens is een warme plek, tussen 18 en 23°C, aan te bevelen. De 'Tamara' is de ideale plant voor huizen met vloerverwarming! Mijn Bloemist kan je er alles over vertellen!

Reacties (0) Plaats een reactie