Voorjaarsbloeier Campanula

Campanula mag in het voorjaar niet ontbreken. Met een zee van bloemen brengt deze plant vrolijkheid
en kleur op elk terras en in elk interieur.

Rapunzel

Campanula is Latijn voor klokje wat verwijst naar de bloemvorm. De plant komt uit Noord-Italië waar zij over de rotswanden een natuurlijk hangend tapijt vormt. Haar bijnaam is Rapunzel, refererend aan het sprookje. Toen Rapunzel haar prachtige lange haar uit de toren liet hangen, waarin ze door een boze heks was opgesloten, groeiden daar de frisgroene stengels met prachtige klokvormige bloemen uit. Uiteindelijk klimt een prins via haar haren de toren in.

Tip van Mijn Bloemist: twee nieuwe soorten

Campanula’s zijn er in verschillende soorten. Dit voorjaar sieren twee nieuwe exemplaren de winkels van Mijn Bloemist: Ambella® en Adansa®.

De Campanula Ambella® is een compacte plant die zich prima thuisvoelt in de huiskamer en op het terras. Met hun lange hals lijken de tere bloemen op een belletje, vandaar de naam Ambella®.

De Campanula Adansa® dankt haar naam aan haar springerige verschijning. Deze speelse plant bloeit lang en is perfect geschikt voor het terras.

Verzorgingstips

Campanula’s vragen weinig onderhoud. Belangrijk is dat ze worden geplaatst op een lichte standplaats (geen direct zonlicht). Zorg ervoor dat ze voldoende vochtig blijven.

Reacties (30) Plaats een reactie