Bonsai

Voordat je naar Mijn Bloemist snelt om zo'n gracieuze en sierlijke Japanse miniboom te kopen... een bonsai is een boomsoort die met gemak honderd (100!) jaar oud kan worden. Dat kan dus heel gezellig worden, maar die trouwe kameraad heeft wel regelmatige verzorging nodig. Dat betekent dan wel levenslang plezier!

In Japan is bonsai kweken tot een ware kunstvorm uitgegroeid. Het is omgeven met rituelen zoals de befaamde Japanse theeceremonie. Toch is de verzorging van een bonsai (Japans voor boom in pot) vrij gemakkelijk. Overigens kun je van elke boomsoort 'een bonsai' maken, mist de bomen kleine bladeren hebben. En natuurlijk moet je snoeien als je de karakteristieke bonsai-vorm wilt behouden.

Water en mest

Bewater een bonsai wanneer het nodig is. De aarde moet licht vochtig aanvoelen. Te veel water is uiteraard funest. Omdat de bonsai vaak in een klein potje staat, is regelmatige bemesting nodig. Mijn Bloemist levert speciale bonsai-mest, ook kan hij je verder advies geven over voeding en onderhoud. Uiteraard is de bonsai gebaat bij een vrij constante temperatuur en veel licht ( geen direct zonlicht).

Reacties (3) Plaats een reactie