Begonia, veelzijdige beschermer

Begroet de herfst vrolijk met Begonia. Of je smaak nou uitgaat naar fleurige bloemen of juist naar stoer blad met mooie bladtekening: de Begonia en de Bladbegonia zijn jouw maatjes dit najaar. 

Met of zonder bloemen

De Begonia heeft twee gezichten. De bloeiende versie heeft bloemetjes in het rood, roze, oranje, wit en geel of meerdere kleuren per plant, terwijl de Bladbegonia het van zijn fluweelachtige blad moet hebben. Deze versie heeft dus geen bloemen maar maakt dat ruimschoots goed met betoverende bladtekeningen. Ze zijn zilverachtig of roze, bordeauxrood of verschillende tinten groen, afhankelijk van hoe het licht valt.

Veelzijdig

De Begonia is een veelzijdige woonplant. Natuurlijk prachtig vintage in een oude, stenen pot, maar zijn karakter verandert totaal in een stoere natuurlijk pot. De bloeiende plant wordt een vrolijke kleurbrenger in een lichte moderne pot.

Diep in het bos…

Oorspronkelijk komt de Begonia uit warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. Een echte wereldreiziger dus, die Begonia. Binnen houdt de woonplant overigens van een lichte standplaats.

Verzorging

De verzorging van de Begonia is niet moeilijk. De woonplant heeft veel licht nodig maar kan niet tegen de felle zon. Geef de plant twee keer per week water zodat de aarde vochtig blijft. Het beste resultaat krijg je als je een schotel onder de pot zet waar je het water in giet. Haal de uitgebloeide bloemetjes weg en geef een keer per week wat mest. Zet je de Begonia ook nog in een kamertemperatuur van zo’n 18 graden Celsius dan maak je hem helemaal gelukkig - en heb jij lang plezier van je Begonia.

Mijn Bloemist selectie

Speciaal voor jou heeft Mijn Bloemist een bijzonder Begonia geselecteerd: de Begonia Grace. Vanwege haar de gekartelde bloem en het gekartelde blad een chique en opvallende verschijning! Tijdens de donkere wintermaanden is deze begonia goed te onderhouden en geniet je er extra lang van. Bewonder de Begonia Grace in de gallery hieronder en vraag ernaar bij jouw bloemist.