Pluischrysant

Wil je een pure seizoensbloem met een krachtige en zeer sfeervolle uitstraling? Dan is de pluischrysant met zijn volle en grote bloem geschikt voor jou. De pluischrysant is een herfstbloem die met zorg is gekweekt. Het resultaat is er dan ook naar.

Teken voor lang leven

De chrysant is wereldwijd een geliefde bloem. In China neemt de chrysant een voorname plek in, de bloem wordt gezien als symbool van de herfst die de winter nog ver op afstand wil houden. Voorheen vonden de Chinezen de chrysant zo speciaal, dat uitsluitend edelen voor de plant mochten zorgen. De Chinese stad Chu-Hsien betekent zelfs chrysantenstad. In Japan is het heel gewoon een chrysant te schenken als teken voor een lang leven. De bloem wordt daar al eeuwen beschouwd als een heilige bloem. De bloem is zelfs het nationale symbool van het land van de Rijzende Zon!

Intensere kleuren

Kweker Alwin Pippel van Pippel Flowers in Zaltbommel: 'De chrysanten die ik in het najaar oogst, kweek ik in kassen op de traditionele manier. Traditioneel betekent dat ik deze chrysanten langer intensief verzorg dan de zogenaamde 'al-jaar-rond' chrysanten. Dat levert intensere kleuren en grotere bloemen op. We verpakken deze grotere soorten apart, dus echt per stuk, in cellofaan of papercup. Zelf vind ik de roze spinvormige pluischrysant erg bijzonder. Op vaas kan deze tot wel 20 cm bloemdiameter uitgroeien.'

Brons

Ook kweker Arjo Maat van Kwekerij J. Maat & Zn uit 's Gravenzande prijst de kwaliteit en de kleuren van deze seizoenschrysant. 'Wil je de mooiste en sterkste chrysanten, dan is een gebalanceerd kweekproces belangrijk. Zo moet je op tijd de kas verduisteren en de groei van de chrysanten nauwgezet in de gaten houden. Ik lever bronzen en groene chrysanten die regelrecht passen in de beste herfsttraditie. Met de juiste verzorging heb je extra lang plezier van de chrysanten!'

Mijn Bloemist kan je nog veel meer vertellen over de bijzonder fraaie najaarschrysant en laat je graag de verschillende soorten zien. Kom naar Mijn Bloemist en ontdek de kleuren van deze bijzondere chrysant.

Reacties (6) Plaats een reactie