Pioen, kampioen van de rozen!

Wist je dat de Pioenroos in de top staat van het rijtje meest romantische bloemen? En terecht. De aantrekkelijke grote bloemen in wit, geel, roze en rood trekken direct de aandacht met hun vormen en pracht. Bovendien verspreiden ze een heerlijke geur. Hun uitstraling is onweerstaanbaar. Veel vrouwen bestempelen de Pioenroos als hun favoriete bloem.

De prachtige Pioen is een echte seizoensbloem die de zomer aankondigt. Pioenen maar zijn maar kort verkrijgbaar en mede daarom erg gewild!

Al sinds 1784

Hier in Europa genieten we al sinds 1784 van alle pracht en praal van de pioenroos. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werden pioenen niet alleen voor de bloemen, maar vooral voor de wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben.

Het oogstmoment

Theo Stuijt van Pioenenkwekerij Stuijt in Ursem is een kweker die zijn vak bloedserieus neemt. Met gevoel, kennis en ervaring kiest hij begin mei het juiste moment om de eerste Pioenen te snijden. Theo: 'Het weer speelt een belangrijke rol. Is het eind april, begin mei al relatief warm, dan moet ik eerder tot actie overgaan. De totale oogst spreidt zich uit over slechts vier weken. Allesbeslissend is het moment van oogsten van de Pioen. Niet te vroeg en niet te laat, de juiste timing van snijden levert de mooiste bloem in de vaas op.'Omdat Pioenen lang en stevig zijn, sommige stengels zijn wel 60 cm, zijn ze ideaal voor grote chique opvallende boeketten. De bloemen zijn groter dan rozen, een boeket Pioenen straalt dan ook van alle kanten.

Kleuren en vormen

Wie valt voor de charmes van de pioenroos heeft geluk; er zijn wel duizend soorten pioenrozen verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Keuze genoeg voor u en uw klanten dus! Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kan iedereen zijn hart ophalen; de pioen is er in zonnig geel, romantisch wit, zacht roze of vurig rood. 

Tips van Mijn Bloemist

Wanneer je Pioenen koopt, let er dan op dat de steel stevig is en dat de knop iets ontplooid is. Pioenen laten zich in een boeket prachtig combineren met de vrouwenmantel. De geur van de Pioenrozen en de tederheid van de vrouwenmantel, romantischer kan het bijna niet...

Trouw jij in de zomer? Wat is er mooier dan een bruidsboeket vol heerlijk geurende Pioenen! Dit past helemaal bij het seizoen en zal je trouwdag nog meer waarde geven! 

Verzorging

  • Snijd de stelen schuin af. Recht afgesneden stengels staan met het snijvlak op de bodem van de vaas. Hierdoor wordt de wateropname geremd.
  • Plaats Pioenrozen nooit in het directe zonlicht, op een koele(re) plaats zullen ze geweldig floreren.
  • Zet Pioenen niet naast een fruitschaal. Rijpend fruit kan de bloem namelijk snel doen verwelken. 
  • Als je de Pioenen in de vaas zet, houd er dan rekening mee dat ze veel water drinken en dat het blad niet in het water mag staan, dit zorgt namelijk voor bacteriën waardoor de bloem sneller zal vergaan.

Laat Mijn Bloemist een bijzonder boeket voor je samenstellen. Bezoek snel een Mijn Bloemist bij jou in de buurt!