Lisianthus, lieflijke schoonheid

De Lisianthus is geliefd om zijn authentieke, natuurlijke bloem en de vele kleuren. Bovendien blijft de bloem lang mooi.

Deze lieflijke schoonheid komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado. Daar groeide de Lisianthus van nature in rivierbeddingen en prairiegebieden. Omdat ze tot de familie van de Gentiaan behoort, wordt ze daar ook wel prairiegentiaan genoemd. In Japan is de Lisianthus verder veredeld; daar komt de naam 'Japanse roos' vandaan.

Kleuren en vormen

De Lisianthus is er in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje en tweekleurig en in multicolor. In Nederland worden enkelbloemige en dubbelbloemige Lisianthus-soorten geteeld en elk jaar komen weer nieuwe soorten op de markt. Er is dus altijd een lisianthus die past in jouw interieur.

Waardering

De lieflijke Lisianthus is een krachtig symbool van waardering, dankbaarheid en charisma. Een mooi cadeau dus, ook om je liefde te tonen.

Verzorgingstips

  • Snij de stelen iets schuin af. Gebruik hiervoor een scherp, schoon mesje.
  • Verwijder het overtollige blad, zodat er geen blad in het water hangt.
  • Geef de Lisianthus een schone glazen vaas met schoon water en gebruik snijbloemenvoedsel.
  • Vul de vaas regelmatig bij: Lisianthus heeft veel water nodig.
  • Door het dunne blad verdampt het water in de bloemen snel. Zet ze dus niet in de zon of bij andere warmtebronnen. Plaats de Lisianthus ook niet op de tocht of naast de fruitschaal.

Combineren

Laat Mijn Bloemist de Lisianthus combineren in een prachtig boeket met bloemen van dit seizoen, zoals de hypericum, roos en de ornithogalum. Vind een winkel van Mijn Bloemist bij jou in de buurt.

Kijkje bij de kweker

Mijn Bloemist nam een kijkje achter de schermen bij de Lisianthuskwekerij Qlisi uit Poeldijk. Bekijk de foto's in de gallery hieronder.