Bijzondere zomerbloemen

Mijn Bloemist heeft speciaal voor jou bijzondere zomerbloemen geselecteerd: Carthamus en Lavathera. Carthamus is een vrolijke gast in elk boeket. Lavathera is een landelijke bloem en symbool voor zomer en zon.

Lavatera, voor een verleidelijk veldboeket

De Lavatera is een landelijke bloem. De bloem komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Een reden waarom deze bloem zo gewild is, is waarschijnlijk omdat hij in landen als Griekenland, Spanje, Italië en in Zuid-Frankrijk in bijna elke tuin als plant pronkt en veel in het wild voorkomt. De bloem staat symbool voor zomer en zon.

Veldboeket

Wanneer je van veldboeketten houdt, is de Lavatera jouw bloem bij uitstek. Zijn mooie volle klokken mogen niet ontbreken in een zomerboeket. De bloemstelen maken het boeket voller, terwijl de bloemknoppen op de vaas mooi open komen. Wanneer je een mooi zomers veldboeket wilt laten samenstellen, ga dan naar Mijn Bloemist. Lavatera laat zich prachtig combineren met Delphiuniums bijvoorbeeld.

Verzorging

Zoals voor alle zomerbloemen geldt ook hier, de stengel schuin aansnijden met een snede van 2 cm en in een schone vaas met schoon water plaatsen.

Lavatera als terrasplant

Lavatera komt ook als plant voor. Mocht je een Lavatera op je terras willen zetten, dan kan dat in een grote pot of kuip. Zeker niet te klein want door de omvang van de plant waait deze gemakkelijk om. Het mooie van de Lavatera is dat hij bloeit van juli tot de eerste nachtvorst zich meldt. Zet de plant lekker in het zonnetje maar wel uit de wind.

Ga naar Mijn Bloemist bij jou in de buurt om de Lavathera te bewonderen.

Reacties (1) Plaats een reactie