Hypericum

'De witte en groene hypericum oogst ik al eind augustus, de rode en bruine kan ik oogsten tot half oktober. Mede dankzij de bessen is de hypericum een ideaal najaars- en seizoensproduct dat Mijn Bloemist prachtig verwerkt als snijtak in boeketten en exclusieve bloemwerken', vertelt kweker Jan Visbeek uit Franker.

Inspelen

'Hypericum is een heester die pas na twee jaar geoogst kan worden. Behandel je plant en grond goed en zijn de winters niet te streng, dan kan ik een hypericum-veld wel twaalf keer oogsten. Toch moet je rekening houden met de wensen van de kopers. Mijn Bloemist signaleert soms dat een grotere of dikkere bes of een afwijkende begroeiing, sterk in de smaak valt bij de klant. Daar kan ik als kweker op inspelen.'

Heilzaam

Hypericum wordt ook vaak hertshooi genoemd en kent vele soorten. Bekend is ook hypericum perforatum (Sint Janskruid), dat bekend staat door de heilzame werking en vaak wordt verwerkt in farmaceutische toepassingen. Deze soort bevordert - in de donkere dagen - een goede gemoedstoestand.

Mijn Bloemist kan je alles vertellen over hypericum en er de meets unieke bloemwerken mee maken. Ga naar Mijn Bloemist en laat je verleiden!

Reacties (0) Plaats een reactie