Franse tulp

In de winkel van Mijn Bloemist springt hij direct in het oog door de lengte en het volle gezonde voorkomen: de Franse tulp. Blakend van levenslust. 

De Franse tulp is niet alleen zo'n 30 cm langer dan zijn reguliere broertje, ook met zijn zwaardere gewicht en zijn grote kleurrijke bloembladeren onderscheidt hij zich behoorlijk. De Franse tulp is een echte seizoensbloem, alleen verkrijgbaar in de eerste maanden van het jaar.

Kleuren

Kweker Rick van den Hoek van Kwekerij Vita Nova in Breezand specialiseert zich in de Franse tulp en levert in de wintermaanden het leeuwendeel van de Franse tulpen af. Rick: 'De Franse tulp is een prachtige sierlijke en zelfbewuste tulp die direct opvalt door lengte, gewicht en dus uitstraling. We planten de Franse tulp buiten in de laatste maanden van het jaar. Tijdens de groei rollen we een kas op een rails over de tulpen heen die hen beschermt en warmte geeft, wat een evenwichtige groei bevordert. Ook oogsten we ze in deze kas. De Franse tulp is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder wit, pasteltinten en geel met een vlammetje. 

Leven in de vaas

Bijzonder is ook dat de Franse tulp in de vaas leeft. Hij groeit rustig nog zo'n 20 cm door. Dat kan mooie effecten opleveren, zoals 's morgens wanneer de bloem langzaam omhoog komt.' 
De bijzondere Franse tulpen zijn verkrijgbaar bij Mijn Bloemist. En uiteraard kan Mijn Bloemist met de unieke Franse tulpen mooie boeketten en bloemwerken maken. Ga maar eens kijken bij Mijn Bloemist

Reacties (6) Plaats een reactie