Eucharis
Gracieuze schoonheid

Een gracieuze schoonheid. De Eucharis is een sierlijke bloem met lange ranke stelen zonder bladeren. Het lijkt wel een kleine lelie. Eucharis toont vijf tot acht zuiver witte bloemen die één voor één uitkomen. Bloemen die ook nog eens zeer aangenaam ruiken!

Nieuw begin

De Eucharis komt van nature voor in de warmere gebieden in Midden-Amerika en het noordwesten van Zuid-Amerika, vooral in de dalen van het Andesgebergte. De naam is Grieks voor ‘zeer sierlijk’. De bloem staat symbool voor schoonheid, reinheid en een nieuw begin.

Sfeermaker

Een bosje Eucharis verricht wonderen, niet voor niets pronkt Eucharis dankzij de sierwaarde vaak in een trouwarrangement. Zowel prinses Beatrix als de Zweedse kroonprinses Victoria kozen voor Eucharis in hun bruidsboeket. Eucharis is ook zeer geschikt als sfeermaker in mooie glazen vaasjes, bijvoorbeeld op de vensterbank. Ook laat deze bloem zich prima combineren met andere bloemen in een luxe boeket. Door het zuivere karakter wordt de Eucharis ook vaak verwerkt in een rouwarrangement.

Verzorging

Net als bij andere snijbloemen snijd je de stelen schuin af en zet de bloemen of het boeket in een schone vaas met schoon water. Snijbloemenvoedsel is niet nodig. Snijd de steel iedere 4 à 5 dagen af, zet de bloem opnieuw in schoon water en verwijder de oude bloemen. De bloem houdt uiteraard niet van felle zon of een plekje naast de verwarming of op de tocht.

Reacties (4) Plaats een reactie