Bijzondere zomerbloemen

Mijn Bloemist heeft speciaal voor jou bijzondere zomerbloemen geselecteerd: Carthamus en Lavathera. Carthamus is een vrolijke gast in elk boeket. Lavathera is een landelijke bloem en symbool voor zomer en zon.

Carthamus, spelen met kleur

Geen boeket zonder een Carthamus! De Carthamus is de graag geziene vrolijke gast in elk zomers boeket. Zijn bloemen op distelachtige stelen, kleuren van geel en oranje naar rood. De Carthamus is ook bekend als saffloer.

Gewaardeerde bloem

De Carthamus heeft een respectabele geschiedenis. Al bij de oude Egyptenaren was saffloerolie populair vanwege de positieve uitwerkingen op zowel voedsel en het lichaam, in het bijzonder de huid. Daarnaast werden en worden de bloemen ook gebruikt als gele of rode kleurstof. De naam Carthamus stamt van het Arabische kurthum of het Hebreeuwse kartami wat in beide talen dan ook verven betekent. 

De carthamuskweker

Peter Baars uit Nieuw-Vennep is een CarthamuskwekerPeter: 'Met de Carthamus kweek ik bloemen die perfect passen in een boeket. Door zijn vrolijke kleur laat hij zich prima combineren in elk zomers boeket. Eind februari, begin maart gaan de zaadjes de grond in en dan kan ik vanaf het begin van de zomer oogsten.'

Mijn Bloemist

In de zomer heeft Mijn Bloemist Carthamus uiteraard in zijn assortiment zitten. Haal de zomer in huis en ga snel naar Mijn Bloemist.

Reacties (2) Plaats een reactie