Amaranthus, zwierige snijbloem

Elk zomerboeket krijgt een zwierige uitstraling met de pluimvormige bloembundels van de Amaranthus of kattenstaart, zoals hij ook wel wordt genoemd. De Amaranthus is er zowel in hangende als staande vorm en komt voor in de kleuren rood, lichtgroen en donkerpaars. 

Inca's en Azteken

De Amaranthus komt uit de tropen van Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van marainesthai wat verwelken betekent, maar de letter A voor het woord heeft de betekenis van een ontkenning: de bloem verwelkt dus niet. Logisch dat Amaranthus symbool staat voor onsterfelijkheid.

Eeuwen geleden aten de Inca's de zaden van de Amaranthus en de Azteken gebruikten de zaden als basis voor voedsel en dranken. In Europa is plant ook bekend als glutenvrije graanvervanger. 

Weven

Amaranthus is een geliefde bloem die je op veel verschillende manier kunt toepassen. Hangende Amaranthus geeft je boeket bijvoorbeeld een zwierige uitstraling, maar je kunt de lange bloemtrossen ook mooi door bloemwerk heen weven. Voor een echt zomers gevoel is een boeket met Amaranthus onmisbaar. Het boeket wordt helemaal zomers door een combinatie van Amaranthus, zonnebloemen en siernetel. Je kunt Amaranthus ook gebruiken als droogbloem.

Verzorging

Plaats het boeket in een schone glazen vaas die voor driekwart gevuld is met schoon water. Snij een stukje van de stelen af voor betere opname van water en verwijder overtollig blad en onvolgroeide of overbodige zijscheuten. Gebruik altijd snijbloemenvoedsel; het zorgt voor het volledig open gaan van de bloemen en houdt het blad groen en stevig. Verwijder gevallen bladeren in het water en zet de vaas niet op de tocht, in de felle zon, te dichtbij de verwarming of naast de fruitschaal. Mijn Bloemist kan je nog veel meer vertellen over Amaranthus.

Ga snel naar de winkel bij jou in de buurt.  

Reacties (9) Plaats een reactie