Do it yourself: Maak je eigen ijsglas met bloemen

Zomers proosten doe je met een verfrissend, zelfgemaakt ijsglas. Deze keer dus geen ijs 'in', maar 'om' je drankje. Uren nippen van je drankje gaat met dit bijzondere glas niet lukken, dus het feest barst snel los. Met kleurige bloemen geef je jouw eigen ijsglas een extra feestelijke touch. Proost je mee?

Dit heb je nodig:

Twee blikken of flexibele plastic vormen met minimaal 1,5 cm ruimte tussen de twee vormen. Kies je voor blik, gebruik dan blik dat is geopend met een blikopener. Zo ontstaat een mooie opening waar het ijs makkelijk langs kan. Gebruik geen glas: water zet uit als het bevriest.
• Maiskorrels, suiker of zout
• Satéprikker
• Eetbare bloemen, bijv. paarse viooltjes en violier
• Takjes rozemarijn
• Vermout bianco
• Sodawater
• Citroen

Zo maak je het:

  1. Giet water in het grote blik en hang het kleine blik erin. 
  2. Verzwaar het kleine blik met maiskorrels, zout of suiker. 
  3. Schuif de eetbare bloemen en kruiden in het water en schik ze met de satéprikker. 
  4. Plak tape over het kleine blik en zet het vast aan de binnenrand van het grote blik zodat alles op zijn plek blijft. 
  5. Zet het glas minimaal 4 uur in de vriezer. 
  6. Haal het ijsglas uit de vriezer en spoel de buitenkant van het grote blik rondom even onder de koude kraan. Zo komt het ijsglas los. Uiteraard kun je ook gewoon wachten tot het buitenste laagje gesmolten is. 
  7. Haal het kleine blik uit je ijsglas.
  8. Schenk de vermout en soda in je glas en maak het af met ijsklontjes en citroen.

Santé!

P.S. Tip: Met kleurige bloemen geef je het ijsglas een extra feestelijke touch

 

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door mooiwatbloemendoen.nl