Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina is de winnaar van de Glazen Tulp 2014, de prijs voor de beste nieuwe plant. Mijn Bloemist stelt deze bijzondere plant graag aan je voor!

Zebraprint

De naam van de Alocasia Zebrina zegt het al, de plant heeft een aparte zebra print op de stelen. Dit past helemaal binnen dé fashion- en woontrend van 2014: Animal prints. Met de Alocasia Zebrina in huis ben je dus een echte trendsetter. Er zijn maar weinig planten met zulke mooie getekende stelen. Een terechte winnaar van de Glazen Tulp Award!

Verzorging

De beste standplaats voor Alocasia's is 2 meter van het raam af, vermijd direct zonlicht. Tussen een temperatuur van 16 tot 20 graden komt Zebrina het best tot haar recht. Draai de plant maandelijks, om een kromme plant te voorkomen. De bladeren groeien namelijk snel naar het licht. De aarde altijd licht vochtig houden en voorkom dat de plant met zijn voeten in het water staat. De potgrond in ieder geval niet laten uitdrogen. Het beste kun je regelmatig kleine beetjes water geven. Het liefst gespoten op het blad om de veelal te droge huiskamerlucht te compenseren. In het groeiseizoen van april tot september kun je de plant eens per twee weken wat bijmesten.

Herkomst Alocasia

Alocasia wordt ook wel reuzentaro of olifantsoor genoemd. Deze kamerplant komt uit Azië, zoals India en Sri Lanka. Deze soort is ontdekt als sierplant vanwege zijn enorme bladeren. De plant groeit in vochtige subtropische regenwouden onder het dichte bladerdek. Inmiddels zijn er meer dan 100 soorten bekend binnen het Alocasia geslacht.

Reacties (0) Plaats een reactie